donderdag 9 mei 2013

Wereld ME dag

Deze is voor al mijn MEdelotgenoten!

Wereld ME dag, al weer mijn derde sinds ik blog. Misschien ook wel mijn derde als ME-patiënt. Ook al bestaan mijn klachten al meer dan 20 jaar, een ME-patiënt vond ik mezelf nooit. Dit was zeer zeker een chronische staat van zelfbescherming. ME is immers een chronische aandoening, dus mooi dat ik dat niet wilde! Ik zette me keihard af tegen die 'zeurende, moeie mensen'. Zeker weten dat ik anders was en dat het bij mij wél over zou gaan.
Inmiddels weet ik beter en ben ik juist heel dankbaar en blij met het contact met al mijn lieve MEdeschuitgenootjes. En nee, ze zeuren niet! Stuk voor stuk zijn het lieve, moedige, meelevende mensen! Zonder oordeel, slechts (h)erkenning!Voor de tweede maal organiseert Sonja Silva dit jaar, op Wereld ME Dag, een benefiet om meer aandacht te genereren voor ME. Dit is ontzettend hard nodig en dus bij deze nogmaals; Dank je wel, Sonja!Nog een quote voor deze dag:
“Mijn HIV-patiënten zijn voor het grootste deel gezond dankzij drie decennia van intens en excellent onderzoek waarbij miljarden dollars geïnvesteerd werden. Veel van mijn ME/CVS-patiënten anderzijds zijn vreselijk ziek en kunnen niet werken of hun huishouden runnen. Ik verdeel mijn klinische uren tussen twee ziektes, en ik kan je zeggen dat mocht ik de keuze hebben tussen deze twee ziektes, ik zou liever HIV hebben.” Dr. Nancy Klimas (in 2009).


En een eXtra dikke zoen voor mama vandaag! X!


Mijn vorige blogs over Wereld ME dag:
http://www.cindyverslaatme.nl/2012/05/wereld-me-dag.html
http://www.cindyverslaatme.nl/2011/05/wereld-me-dag.htm

Heb je geen Facebook? Reageer dan hieronder!

Een reactie posten