Uitgebreid overzicht behandelingen


Een overzicht van mijn behandelervaringen van de laatste jaren.

Wat vooraf ging:
Op 14 juli 2010 startte ik met het eliminatie-provocatie dieet van Christine Tobback, alvast ter voorbereiding (en aanvulling) op de behandeling van de Meirleir. Helaas zette die dag ook mijn enorme achteruitgang in. Vele antibioticakuren, Nexavir, B12-injecties, allerlei supplementen, een maagbiopsie, een mislukt XMRV-avontuur volgden; kortom de hele rataplan. Na talloze onderzoeken had ik nog steeds geen diagnose en was voor mij de koek op. Alles wees uiteindelijk in de richting van chronische Lyme en de nodige co-infecties, maar ondanks alle inspanningen van de professor kon dit niet bevestigd worden (ook niet in Augsburg). Na zo'n 2 jaar van achteruitgang en teleurstelling ben ik ermee gestopt. Ik kón niet meer. Op mijn ratio was ik nog een aantal maanden langer doorgegaan. Tegen beter weten in. Ik had immers zoveel geïnvesteerd en er zo in geloofd; dat wilde ik niet zomaar opgeven. Deze behandeling werkte niet meer voor mij. Hoe ik het ook probeerde, ik kon er niet meer achter staan.

Orthomoleculair arts Geiske de Ruig.
Daar zat ik dan. Zomer 2012, net verhuisd naar ons heerlijke huisje en ik kon helemaal niets. Hoewel ik alle behandelingen flink beu was, ging ik toch op zoek naar iets of iemand die wat schade zou kunnen herstellen. Ook zat ik dringend om adviezen op het gebied van voeding verlegen, want mijn spijsvertering werkte verre van goed en ik kon nog dramatisch weinig voedingsmiddelen verdragen. Ik kwam terecht bij een orthomoleculair arts. Een aantal maanden ben ik hier geweest, heb het boek 'Het Energie Herstelplan' van Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser met haar uitgeplozen en ik kwam in aanraking met glycobiologie. Dit vind ik nog steeds erg interessant, al kwam het voor mij te vroeg. Mijn overprikkelde lichaam reageerde met sterke herx reacties (Een herxheimer reactie doet zich voor wanneer een lichaam te snel ontgift en er meer gifstoffen vrijkomen dan het lichaam in staat is om uit te scheiden).
Met een positief gevoel kijk ik terug op mijn orthomoleculaire avontuur en ik zou haar zeker ook aan anderen aanraden! Wat ik ook van haar heb en wat ik een absolute aanrader vind bij pms/menstruatie-pijn: DIM-plus van Nature's Way.

CelHerstelCentrum.
In februari 2013 ben ik naar het CelHerstelCentrum gegaan. Again! Naar aanleiding van een artikel in Happinez ben ik hier van oktober 2007 tot 2010 ook geweest en ik ondervond destijds forse verbetering! Toch ben ik daar weer gestopt toen. Mede door de afstand, maar ook omdat er iets ontbrak, al wist ik niet goed wat. Mezelf, weet ik nu.
Eindelijk dus weer naar Rinno van het CelHerstelConcept! Wat vertrouwd om daar weer te zijn! Ook daar zijn de nodige dingen veranderd en doorontwikkeld. Tijdens mijn eerste consult is er een urinemeting van onder meer zware metalen gedaan, waarvan mijn uitslag niet eens zo slecht was, alsook een levend bloed analyse. Vooral naar dit laatste was ik zeer benieuwd. Want was er iets te zien van al die (lyme) bacteriën en intracellulaire infecties?
Jawel hoor, er was genoeg te zien. Waar mijn bloedcellen als mooie rondjes hadden moeten ronddartelen, waren het bij mij futloze, gefrommelde gedrochtjes. Te weinig, te langzaam en ook al niet de juiste vorm. In sommige cellen zag je de indringers zitten. Bacteriën doolden er rond alsof ze nooit anders hadden gedaan.
Remedie: ontgiften en het zuur-base evenwicht herstellen. In tegenstelling tot bij mijn vorige behandeling maakt het hier niet uit om welke bacteriën het precies gaat. (Wat scheelt dit veel geld aan onderzoeken!) Naast het ontzuren, zodat mijn 'beestjes' zich niet meer thuis voelen gaan we ook mijn immuunsysteem verbeteren, zodat mijn lijf zelf de boel weer op gaat ruimen. Deze behandeling is niet gericht tégen een klacht maar vóór mijn immuunsysteem (= isopathie). Hier een link naar mijn druppels; Sanum-therapie.

Dit alles op een heel erg slakkentempo, om maar niet mijn overprikkelde lijf teveel te belasten. Veel contact verloopt per mail omdat Enschede nu eenmaal niet naast de deur ligt.

Ook van deze behandeling is een voedingsadvies een belangrijk onderdeel, maar dat spreekt, voor mij, voor zich. En daar hoort dat biertje uit mijn vorige blogpost dus eigenlijk niet bij, denk ik.. ;)

Kinesioloog.
Onverwacht kwam Merel op mijn pad. In eerste instantie kwam zij aan huis voor poes Billy.
'In de kinesiologie wordt gebruikt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld.'
Door Merel leer ik weer te voelen en dat ik daar ook daadwerkelijk op mag vertrouwen. 'Leven met hart en ziel!' Ik was mezelf kwijtgeraakt, was alleen nog gefixeerd op alle ellende die ziek zijn met zich mee brengt; nu heb ik zelf weer mijn touwtjes in handen!
Naast energetische en emotionele kan zij ook fysieke blokkades opsporen en opheffen.

Psycholoog.
En last but not least, heb ik mijn psycholoog. Mijn langst meereizende reisgenoot ever. Soms zien we elkaar regelmatig, soms ook maanden niet. Al mijn zorgen en diepste gedachten kan ik bij hem kwijt. And I love it!

1 opmerking:

 1. Hallo Cindy,

  kan jij mij helpen met betrekking tot je ervaring met Prof. Dr. Meirleir?

  Begrijp ik het goed, dat zijn behandeling jouw toestand slechter gemaakt heeft? Denk jij dat zijn behandeling eigenlijk slecht is en vele mensen daardoor slechter worden?

  Ik was van plan hem op te zoeken om naar infecties te gaan kijken die mijn klachten kunnen verklaren.

  Alsjeblieft contacteer mij via: karlwolters1992@gmail.com

  Dank je wel!
  Karl

  BeantwoordenVerwijderen