maandag 27 mei 2013

Groooeeeen!!!1!


Al een tijdje ben ik op zoek naar alternatieven. Alternatieven voor deo, voor tandpasta, voor schoonmaakmiddelen. Wat niet weet, wat niet deert. Maar inmiddels weet ik het wèl! En het is niet fraai wat wij allemaal binnenkrijgen. Dan heb ik het nu niet over dingen die we eten, maar over alles wat we smeren, sprayen en inademen. De huid neemt net zo goed stoffen in zich op, dus al die chemische (regelmatig kankerverwekkende) rotzooi komt gewoon in ons lijf terecht!

If you can't eat it, don't put it on your skin. "Als je het niet kan eten, smeer het dan ook niet op je huid." Ok... badschuim? Nagellak? Remover?! Ai!

Jaren geleden heb ik mijn deospray al verruild voor een roller, omdat ik steeds heel hard weg moest rennen uit de badkamer als ik deo had opgespoten. Ook van schoonmaakmiddel ga ik hoesten en proesten en huilen en van tandpasta moet ik kokhalzen. Ja Sofie, ook ik ben zo'n teer poppetje geworden. So not me! Euhm.. wel dus. :(

Maar wat vond ik nu op internet? 333 (no kidding!) amazing toepassingen van kokosolie. Dolletjes! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Hoe meer ik er over lees, hoe enthousiaster ik word! Het liefst zou ik gelijk alle 'troep' vervangen, en mijn eigen smeersels gaan brouwen. Nooit heb ik geweten of er i.i.g. niet heel bewust bij stil gestaan dat zelfs mijn shampoo, haargel en toiletreiniger biologisch kunnen.
Sterker nog, (dure) biologische produkten zijn vaak helemaal niet nodig. Kijk naar hoe men het vroeger deed. Toen was helemaal niets biologisch, omdat alles biologisch was! Revival van de groene zeep en soda dus. En wat is er nu leuker dan zelf handzeepjes in elkaar klussen?

De shea butter en bijenwas zijn besteld, nu is het wachten op de postbode. En natuurlijk gaan we op vakantie alvast met kokosolie smeren op de zonnige Veluwe! Ook staat er op het aanrecht een fles schoonmaakazijn die ik verder volgepropt heb met sinaasappelschillen. Eind deze week is mijn allesreiniger klaar voor gebruik. Ik ben benieuwd!

Dus.. a natural woman? Een beetje.. Bijna.. Onderweg!

2 opmerkingen:

  1. Ik smeer t in mijn haar volgende dag wassen en je haar glimt niet normaal . Doe t nu een tijdje één x per week en mijn haar heeft er nog nooit zo gezond uitgezien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Norma, dat klinkt ook goed! Weet niet waar ik moet beginnen.. Zoveel leuke dingen inmiddels ontdekt! :)

      Verwijderen