zaterdag 12 mei 2012

Wereld M.E. Dag


Vandaag, 12 mei, is het Wereld ME Dag, een dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de ziekte ME/CVS. Alleen al in Nederland lijden naar schatting 30.000 mensen aan deze invaliderende ziekte. Over ME is nog lang niet alles duidelijk, maar er is de laatste jaren wel vooruitgang geboekt, al is een behandeling die de ziekte kan genezen nog steeds niet beschikbaar. Er is meer aandacht nodig voor deze nare ziekte! Meer geld voor onderzoek en behandeling!!


Vanmiddag vindt in ons land in Hoofddorp het ME Benefiet Concert plaats. Gisteren was Sonja Silva te gast bij RTL Boulevard om hierover meer te vertellen.

Ook brengt binnenkort Henkjan Smits ME op tv! Voor het tv-programma 'Ambassadeur voor 1 dag' gaat Henkjan Smits zich inzetten voor meer aandacht voor het Chronisch Vermoeidheidsyndroom (ME/CVS) in Nederland. Hij gaat de uitdaging aan om samen met een ME/CVS-patiënt in één dag zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de ziekte. De uitzending is op zondag 20 mei a.s. om 16.30 uur te zien op RTL4.

Deze uitzending gemist? Klik dan hier!
1 opmerking: