zaterdag 30 maart 2013

Eieren

Dan maar (Paas)eieren voor mijn geld!
Over grenzen die vervagen en het kiezen van eieren voor je geld. Over de keuze hebben tussen twee kwaden en het eeuwige plan B (of C, of D...). Of uiteindelijk toch weer die dikke, vette streep door de rekening.

Bij het verleggen van grenzen dacht ik altijd aan heel andere dingen. Aan reizen (alleen!). Vrijwilligerswerk doen, spaans leren. Aan buiten de gebaande paden treden (wat met een rolstoel letterlijk al niet kan) en je wereld vergroten.
Niet aan dingen als het kopen van een relaxfauteuil. Alleen het woord al (dus ik blijf hem ook zeker zo noemen!) en wat zijn ze lélijk! Binnenkort heb ik er dus zelf een. Omdat dat functioneel is.
In mijn rolstoel naar een feestje gaan, had ik liever ook niet in mijn categorie van grensverleggende activiteiten gehad. Maar als dat de enige mogelijkheid is om überhaupt ergens te komen.... Dan maar eieren voor mijn geld!

Hoe kon ik ooit vermoeden dat mijn uitdagingen op dít vlak zouden liggen? Zo anders dan verwacht en gehoopt. Maar goed, ik wilde een uitdagend leven en dat heb ik gekregen. Be careful what you wish for! ;-)

Grenzen verleggen om maar niet over je grenzen te gaan!
Omdat het nu eenmaal zo is. En toch, met een beetje fantasie en wat leuke mensen om je heen, valt er best iets van te maken! Nu naar Brabant, paaseieren zoeken! En dit is geen plan B! :-)
Vrolijk Pasen allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Vrolijk pasen! Al zullen ook deze dagen geen 'appeltje-eitje zijn, maak er het beste van meis! Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen