maandag 25 maart 2013

Kachelbenen

Mijn boosdoener!
Euh watte?? Kachelbenen. Ja, lach maar! Nooit van gehoord! En daarom wil ik er ook even een blogpostje aan wijden. Want wat had ik nu weer aan mijn fiets hangen? Of op mijn benen zitten..

Al een aantal maanden worden mijn benen ontsierd door een soort van marmeren patroon. Last heb ik er niet van, lelijk is het wel! Hiermee naar de huisarts gaan deed ik in eerste instantie niet. Dubbel. Aan de ene kant ben ik onwijs bezig met mijn lijf, met ziek en gezond zijn, maar de ME maakt me ook laks. Een bezoekje aan de huisarts komt gewoonweg niet meer in mij op! Niets persoonlijks overigens, maar men kan nu eenmaal niet zoveel met ME. Mijn eerste reactie was dan ook: 'Ach zal er ook wel bij horen'. En vaak is dat ook zo.

Waar heel wat artsen en therapeuten zich geen raad wisten met mijn vlekken, kwam uiteindelijk het verlossende antwoord uit heel andere hoek. Lang leve mijn lieve ME lotgenoten! Iemand die het herkende. Mysterie solved!

Dit zijn ze dus: kachelbenen! Niet de mijne overigens!
Maar goed, kachelbenen dus. 'Een onschuldige huidverkleuring door pigment als gevolg van herhaaldelijke blootstelling aan hitte van buitenaf.' Door een kruik dus, in mijn geval. Mooi klaar mee... Het goede nieuws is dat het wel weer weg kan trekken!


14 opmerkingen:

 1. Is het weg getrokken? Ik heb het ook en ik las dat het maaaanden kan duren eer het weggaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het weg getrokken? Ik heb het ook en ik las dat het maaaanden kan duren eer het weggaat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het duurt inderdaad echt wel even voordat het weg is. Maar het is (zo goed als) weg! Succes!

   Verwijderen
  2. Hey Cindy, ik kwam op je artikeltje uit na wat gegoogle op kachelbenen. Kwam er gister achter dat ik dat dus heb. Ik heb het vaak koud daarom zit ik heel vaak met warme kruiken. Nu dus kachelbenen. Soortgelijk als het fotootje wat je er bij had gepost. Hoe lang duurde het voordat het bij jou weg was?

   Verwijderen
  3. Hey Audrey,
   Volgens mij duurde het echt wel een half jaar... Weet het niet meer exact. Maar geduld vereist. :(
   Succes!

   Verwijderen
  4. Hoi, hier ook iemand... kruik. Ziet/zag het bij jullie echt rood of lichtbruin rood?

   Verwijderen
  5. Zucht... Verslavend, warme kruik...
   Euhm, meer rood na douchen. Anders wat bruiniger rood?

   Verwijderen
 3. Kachelbenen, een "vergeten" ziekte.Van kachelbenen krijg je ook kleine wondjes , de laatste vorm komt vooral bij oudere mensen veel voor.Die wondjes genezen dan niet meer goed met als gevolg infecties of erger. Tegenwoordig zijn kachelbenen weer helemaal terug door de houtkachels.Die zijn behalve hun uitstoot en fijnstof dus ook voor je benen niet erg gezond .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja bij mij ook bruinig rood. Echt zo stom dit. Hoop dat het voor de zomer al wat beter is. Ik mis mijn kruik ook echt.....
  En Cindy is het bij jou helemaal verdwenen? Of zie je nog wel wat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt helemaal weggeweest! Helaas nu weer nieuwe. Ik gok ook op deze zomer!! En ja, is lastig zonder...

   Verwijderen
 5. Idd, verslavend. Bij mij ook roder na een bad of douche. Ondertussen wel al iets lichter geworden. Ik neem nu een klein blazertje, maar dar is niet al te goed voor de electriciteitrekening ��.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Cindy, ik las dat je weer nieuwe plekken had gekregen? Op dezelfde plek weer? Ik heb het nu 4 weken en heb een zalfje gekregen van de dokter. Tretinoïne, dat zou het kunnen verminderen. Duurde het bij jou lang dat het wegging?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn dokter wil me niks voorschrijven, had bovenstaande zalf geopperd... Hij wil slechts doorverwijzen naar een dermatoloog, maar of die wat voorschrijft? Wat denken jullie afwachten en niks doen (trekt t dan zelf weg?!) of toch naar een dermatoloog. Ben benieuwd naar jullie reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi, is het nu volledig weggetrokken? Het ziet er bij mij net zo uit als op de foto die je plaatste. Net op tijd ontdekt…

  BeantwoordenVerwijderen