maandag 25 maart 2013

Kachelbenen

Mijn boosdoener!
Euh watte?? Kachelbenen. Ja, lach maar! Nooit van gehoord! En daarom wil ik er ook even een blogpostje aan wijden. Want wat had ik nu weer aan mijn fiets hangen? Of op mijn benen zitten..

Al een aantal maanden worden mijn benen ontsierd door een soort van marmeren patroon. Last heb ik er niet van, lelijk is het wel! Hiermee naar de huisarts gaan deed ik in eerste instantie niet. Dubbel. Aan de ene kant ben ik onwijs bezig met mijn lijf, met ziek en gezond zijn, maar de ME maakt me ook laks. Een bezoekje aan de huisarts komt gewoonweg niet meer in mij op! Niets persoonlijks overigens, maar men kan nu eenmaal niet zoveel met ME. Mijn eerste reactie was dan ook: 'Ach zal er ook wel bij horen'. En vaak is dat ook zo.

Waar heel wat artsen en therapeuten zich geen raad wisten met mijn vlekken, kwam uiteindelijk het verlossende antwoord uit heel andere hoek. Lang leve mijn lieve ME lotgenoten! Iemand die het herkende. Mysterie solved!

Dit zijn ze dus: kachelbenen! Niet de mijne overigens!
Maar goed, kachelbenen dus. 'Een onschuldige huidverkleuring door pigment als gevolg van herhaaldelijke blootstelling aan hitte van buitenaf.' Door een kruik dus, in mijn geval. Mooi klaar mee... Het goede nieuws is dat het wel weer weg kan trekken!


4 opmerkingen:

 1. Is het weg getrokken? Ik heb het ook en ik las dat het maaaanden kan duren eer het weggaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het weg getrokken? Ik heb het ook en ik las dat het maaaanden kan duren eer het weggaat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het duurt inderdaad echt wel even voordat het weg is. Maar het is (zo goed als) weg! Succes!

   Verwijderen
 3. Kachelbenen, een "vergeten" ziekte.Van kachelbenen krijg je ook kleine wondjes , de laatste vorm komt vooral bij oudere mensen veel voor.Die wondjes genezen dan niet meer goed met als gevolg infecties of erger. Tegenwoordig zijn kachelbenen weer helemaal terug door de houtkachels.Die zijn behalve hun uitstoot en fijnstof dus ook voor je benen niet erg gezond .

  BeantwoordenVerwijderen