maandag 11 maart 2013

Petitie Erken ME


1000 handtekeningen voor de petitie!
Op naar 40.000 handtekeningen! Met dit burgerinitiatief wilt men aandacht vragen voor de erkenning van ME, het toekennen van de juiste zorg en hulpmiddelen, en pleiten voor onderzoek naar deze ziekte. Jullie hebben vast, misschien zelfs tot in den treure, de petitie 'Erken ME' voorbij zien komen. Of werden aan jullie jas getrokken door weer zo'n overactieve vrijwilliger ;).

En dat is keihard nodig! Want het is schandalig, dat in een land met zoveel voorzieningen, mensen met ME daar vaak geen recht op hebben. ME bestaat immers zogenaamd niet... Met ME in je dossier kun je het haast wel vergeten om überhaupt serieus genomen te worden. Hele waslijsten met aantoonbare, fysieke afwijkingen worden genegeerd. Omdat men er niets mee kan! Erger nog, er komen mensen te overlijden aan deze ziekte en nog steeds kijkt men de andere kant op. Te gek voor woorden!

Laatst zat ik weer met een hele stapel, door 'Jan en alleman' (lees; familie, vrienden, buren, etc.) verzamelde, handtekeningen voor mijn neus. Precies(!) 1000 stuks maar liefst! Ik was (en ben) er stil van. Vol trots zat ik door die berg te koekeloeren. Wat zijn het er weer veel! DANK JULLIE WEL!!!

Mocht je ook 1000 handtekeningen willen verzamelen? Een goede reden willen hebben om eens bij die mysterieuze buurman (of -vrouw) aan te bellen? Of ben je bang dat je je verveelt op Koninginne- of Bevrijdingsdag?
Download hier het formulier zodat je aan de slag kan! En owja, belangrijk is om álles in te vullen, anders telt ie niet.. Of klik op deze link om direct online te tekenen.
Van 29 april t/m 5 mei is er een landelijke actieweek voor de petitie. Er zijn hier veel vrijwilligers voor nodig. HELP ONS DIE 40.000 HANDTEKENINGEN TE BEREIKEN!

Wil u ook bijdragen aan de erkennning van de ziekte ME en zo voor de patiënten een draaglijker bestaan creëren? Geeft u zich nu op door een email te sturen naar ingridverhulst@hotmail.com

Heb je geen Facebook? Reageer dan hieronder!

Een reactie posten