donderdag 18 april 2013

Embrace myself!

De zon is waar jij hem ziet
                                           -Cindy Heijligers :-)
De laatse drie jaar gaat het steeds een beetje slechter met me en sinds onze verhuizing van negen maanden geleden ben ik in een vrije val geraakt. Bedlegerig? Dat misschien niet. Maar banklegerig? Aan huis gekluisterd? Dat helaas wel. Af en toe doe ik een halfslachtige poging iets te ondernemen, maar hiermee draai ik mezelf steeds verder vast. Ik put mezelf uit. Ik vecht hard, maar tegen mezelf.

Ik moet ophouden met dit destructieve gedrag! Mezelf op nr. 1 zetten!
Jammer genoeg houdt dit ook in, dat ik even geen bezoek wil ontvangen. Natuurlijk wél bellen, skypen, schrijven, (snail-)mailen! Hoe graag ik mijn vriendinnetjes ook zie, het levert me teveel stress (lees: tien keer uitstellen, uiteindelijk toch afstel met weer teleurstelling en verdriet als gevolg) op, omdat het gewoon te hoog gegrepen is.

Het is tijd voor rust, reinheid en regelmaat. Dat is nu het allerbelangrijkste zodat ik weer kan groeien. Even geen piekervaringen, waarna dagen van afzien en pijn, voor mij. 'Regelmaat' is mijn nieuwe credo!
En mezelf niet continue vergelijken met gezonde mensen, wat alleen maar frustratie en woede oplevert, maar genieten van mijn eigen, kleine Cindy-wereldje. Want dat kan heus! Ik noem:
-buiten zitten op een bankje
-bomen knuffelen! Dat de buren het even weten!
-snailmail. Thanks to Ingrid!
-een cursus doen! Dan onthoud ik het maar niet, maar lees ik wel interessante dingen!
-lezen
-schrijven
Kortom, dingen doen waar ik energie van krijg!

Embrace myself! :)

4 opmerkingen:

 1. Goed zo! Dat gaat vast positief effect hebben! Mijn vooruitgang is echt in gang gezet toen ik stopte met vechten en begon met mezelf op nr 1 te zetten. Gewoon kleine dingen doen waar je van ontspant, bij jou is dat blijkbaar bomen knuffelen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad. Doe mij maar een boom! ;)
   Maar bedankt!

   Verwijderen
 2. Alweer heel mooi geschreven!! Wat is snailmail ofzo??? huh

  sterkte meis xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey!
   Thanks lieverd! Snailmail is brievenbuspost, en dat kun je zo gek en gezellig maken als je zelf wilt. Zie link.
   X.

   Verwijderen