donderdag 6 december 2012

Heerlijk avondje!

Wat is het toch een bijzondere traditie. Mensen die je liefhebt even laten weten dat je aan ze denkt met wat dichtregels of een gekke surprise! Ik heb me dan ook volop uitgeleefd en houd die ouwe Sint graag in ere!

En wat is Sinterklaasavond zonder lekkernijen? Dit jaar geen pepernoten of banketletters, maar een home-made chocoladefestijn! Suikervrij (bijna!), maar o zo lekker!  

BOUNTYLOLLIES (kokosrasp, kokosvet, dadels, pure chocolade). Errug lekker!! Absoluut een aanrader!


CHOCOLADE BROKKEN (pure chocolade, evt aangelengd met wat kokosmelk, amandelen, zonnebloempitten, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen). Kleine moeite, groot en gezond plezier!


PEPERNOTENHARTJES (amandelpasta, havervlokken, gedroogde vijgen. Kardemom, peper, kaneel, kruidnagel voor de pepernotensmaak! Gegarneerd met pure chocolade en kokosrasp). In eerste instantie smaakte het alsof je uit de pindakaaspot zat te snoepen, maar het toevoegen van de speculaaskruiden was een goed idee! Toch nog verrukkelijke pepernotenkoekjes!
Inspired by www.vegadutchie.nl. Deze site van Jolijn is het brengen van een bezoekje meer dan waard! Ook, of juist, voor mensen met een (anti-)candida- of aanverwant dieet. Met hier en daar wat aanpassingen tover je de lekkerste dingen op tafel!

Nu ga ik alle restjes opeten! En genieten van Linda 100 en Marie Claire.
Dank U, Sinterklaasje!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er zalig uit! Wij maakten hier ter ere van de Sint zelf suikervrije marsepein, en morgen staan er suikervrije pepernoten op de agenda! Hopelijk wordt dat ook smullen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yum! Dat klinkt ook heel goed!! Nu iets lekkers gaan bedenken voor Kerst! X.

    BeantwoordenVerwijderen