donderdag 26 april 2012

Op zwart

Ik ben er even niet. Ik sta op zwart. Want wat als je het echt niet meer ziet zitten? Ik weet niet of ik wel verder wil met deze behandeling. Iedere vezel in mijn lijf schreeuwt: 'Nee!!!'. Ik heb wéér 3 antibioticakuren voorgeschreven gekregen. Mijn arme lichaam is al zo ver gesloopt, straks kom ik er nooit meer bovenop. Ik vind het zo eng worden. Ik wil niet weer de zoveelste terugval. Ik wil niet alleen nog maar op bed kunnen liggen. Ik ben zo bang dat niet alleen de zieke bacteriën stuk gemaakt worden maar ook veel te veel gezonde.
Maar stoppen is net zo eng. Word ik dan wel beter? Of ga ik dan bouwen op een rotte fundering en creëer ik dan een schijnveiligheid? En word ik überhaupt wel beter??


Ik ben zo bang... Ik ben zo bang dat ik nooit meer beter word...

Gedachten razen alle kanten op, tranen blijven komen. Ik voel alleen dat alles in mijn lijf zich verzet. Voorlopig moet ik daar dan maar naar luisteren. Genoeg gepiekerd en gehuild! Ik wil rust! Ik neem even een pauze van behandelen.


N.B. Voor alle duidelijkheid; ik stop niet met mijn behandeling. De 'verantwoorde' dingen, waaronder alle vitamines en probiotica, blijf ik gebruiken. Alleen stel ik het nemen van antibiotica voorlopig uit.

11 opmerkingen:

 1. Tjonge, dat lijkt me een moeilijke keuze! Maar het lijkt me ook heel verstandig dat je goed naar je lichaam luistert: forceren is funest bij deze ziekte. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat deze pauze je goed doet en je de behandeling daarna weer (op je eigen tempo) kunt voortzetten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Malu,
   Voorlopig ben ik vooral opgelucht. Eindelijk rust! Geen idee waar dit toe leidt, maar daar hoef ik nu niet over na te denken en dat is fijn!
   Liefs, Cindy

   Verwijderen
  2. Hoi Cindy,

   Het is helemaal ok om naar je eigen lichaam te luisteren en te wachten met antibioticakuren als je voelt dat dat te zwaar voor je is op het moment.
   Even op adem komen!

   Sprankel

   Verwijderen
  3. Inderdaad, het voelt goed! Dank je wel!

   Verwijderen
 2. Via via hier terecht gekomen. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van ME gehoord en daarom ook even aan de rechterkant die pagina's doorgekeken. Niet min allemaal wat je daar moet doorstaan en je bent nog zo jong. Nu weet ik niet of je daar volledig van kunt genezen maar ik wens je alle sterkte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!! Wat leuk dat je reageert en dat je nu ook wat meer over M.E. weet. Er zijn nl alleen in NL al 30.000 patiënten en nog zoveel onwetendheid..
   Ik ga iig voor verbetering!! Heel veel verbetering! :)

   Verwijderen
 3. Effe bijkomen lijkt me een goed idee.
  Dan kan je ook meer genieten van de mooie dingen
  die eraan komen.

  Kop op meid,

  Liefs, Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan ook pro-biothica in gaan nemen om je weerstand op te bouwen. Neem na een antibioticakuur pro-biothica in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je iets wilt doen aan je goede darmflora, verdiep je dan eens in het GAPS-die(e)t van Dr. Natascha Campbell-McBride uit de UK. Meeste info en het boek zijn helaas alleen in het engels.

  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen