woensdag 23 november 2011

Behandelplan, deel 4

Mijn 'Rubik's Cube': nog behoorlijk in de war..
Ik moet in slaap gevallen zijn, want ik word wakker doordat de poes bovenop me springt. Wat voel ik me beroerd zeg.. Ik was nog wel zo blij dat ik geen amantadine (antiviraal middel), met al zijn bijwerkingen, meer hoefde te slikken. Maar wat ik nu voel is zowaar erger. Ontzettend misselijk, pijn in buik en benen, moe en niet kunnen slapen; vreselijk. Is dit dan mijn langverwachte GcMaf?


Momenteel ben ik bezig met de vierde ronde van mijn behandeling. Een aantal weken geleden waren we terug in Brussel, alwaar mijn behandelplan werd aangepast. Zoals ik al eerder zei hoef ik dus niet meer de amantadine te slikken (hoera!), voorlopig geen antibiotica (hoera!) en eindelijk wél de GcMaf (hoera!). Met dit medicijn behaalt professor de Meirleir goede resultaten!

GcMaf is een eiwit wat mijn immuunsysteem moet reactiveren. Volgens mijn arts ligt mijn immuunsysteem nu heerlijk achterover te leunen bij Club Med en reageert dus nergens op; ziekteverwekkers en indringers kunnen zomaar schade bij mij aanrichten. Het wordt tijd dat mijn immuunsysteem weer eens aan de slag gaat! Genoeg te doen na al die jaren!

Dat ik nu de vierde ronde inga, wil dus zeggen dat ik er alweer 3 x 3 maanden op heb zitten; 9  antibiotica-kuren. De verdere hoeveelheid pillen en injecties wil ik niet eens weten. Tot nu toe heb ik vooral veel last van alle bijwerkingen. Maar.. dat is ook een reactie. En dus goed! Mijn arme lijf reageert wél. Beter een slechte reactie dan geen reactie. 'Soms geraak je in eerste instantie verder van de oplossing vandaan om tot een uiteindelijk goed resultaat te komen.' Soort van Rubik's kubus. Begrijpen jullie het nog? Nee? Geeft niks! Ik ben de logica ook wel eens kwijt!
4 opmerkingen:

 1. Heeel veeeel sterkte!

  Zelf 6 maanden gc maf gespoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anoniem,
  En hoe ging dat dan bij jou? Verbetering?? (hopelijk!!) Bijwerkingen?
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel bijwerkingen, niet echt verbetering.
  Uiteindelijk moest ik stoppen door al die bijwerkingen.

  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè gets! Ik heb 25 nanogram en het blijft nog 2 maanden zo ivm de bijwerkingen. Zou eigenlijk vandaag naar 50 gaan. Hoeveel had jij? En belangrijker; wat gebeurt er nu??
  Je mag me ook mailen,
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen