zondag 12 juni 2011

Ff slikken

Dinsdag ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik eigenlijk niet zo'n goede blogger ben. Ik ben namelijk helemaal vergeten om foto's te maken van mijn gastroscopie in Vilvoorde (Brussel). Helaas, geen fraaie beelden van een in mijn keel verdwijnende brandslang.

Samen met mijn lieve zus en zwager ging ik naar het privekabinet van de arts. Zelfs na een half uur wachten op de stoep voelde ik nog geen zenuwen! Eenmaal binnen bleef dit gelukkig zo. Wat een vriendelijke man! Hij was heel rustig en duidelijk. Het slikken van de slang is me dan ook erg meegevallen. Uiteraard is het ontzettend tegennatuurlijk en zeer ongemakkelijk, maar door te focussen op mijn ademhaling en ook door mee te kijken op de monitor was het snel voorbij. Leuk om mijn eigen darm te zien! Nu is het wachten op de uitslag op 9 augustus. De biopten worden op kweek gezet, kijken of er virussen gaan groeien.


In de wachtkamer van deze arts sprak ik weer een mede-patient. Al een jaar is hij bij de Meirleir onder behandeling. Zeer nieuwsgierig naar zijn voortgang vroeg ik hem om me meer te vertellen. Hij kon echter slechts wat vage veranderingen melden, zoals dat pijn was vervangen door vermoeidheid. Op mijn iPhone kwam ondertussen het bericht van Mariska binnen dat ze stopt met haar behandeling wegens tegenvallende resultaten... Dat was nogmaals slikken, maar nu figuurlijk.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb volgende week ook mijn gastrscopie in vilvoorden! heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Ik ben erg benieuwd of het bij jou ook meegevallen is?! En ook naar hoe het verder met je gaat.
  Wilde je nog succes wensen, maar ben een beetje laat daarmee..
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt!
  Nee hoor nog niet te laat.. dinsdag gaan we er heen! zooo spannend!

  Ik ben nu al 8 maanden in behandeling bij de meirleir.

  Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen