vrijdag 18 juli 2014

Op reis!

Een week later is de enorme glimlach nog niet van mijn gezicht te slaan.

Vorige week logeerde ik in de Brabantse Hoeve in Volkel (aanrader!), om van daaruit naar Jolanda van Equizenz in Uden (aanrader!) te gaan.

Wachtend op mijn (Valys-)taxi, vroeg ik mij maandagochtend echt wel even af wie dit leuke plan bedacht had. Euh... ik zelf!
Nooit heb ik iets met paarden gehad, verre van zelfs, en toch ging het mij intrigeren, coaching met behulp van paarden.

Na jaren van afhankelijk zijn was ik nu in mijn eentje op reis! Zodra ik aankwam bij B&B de Brabantse Hoeve was het goed. Leuke mensen, check! Rust, check! Gezelligheid, check! Mooie locatie, check! Brabantse gastvrijheid, absoluut!
Het was een verademing om normaal te zijn. Niet ziek, niet van alles en iedereen afhankelijk, 'gewoon' Cindy! Ik heb geproefd van het leven en dat smaakte zoooo ontzettend goed!!

En dan Equizenz. Wat een geweldige plek is dat! Ik vond het alleen al prachtig om daar te zijn. Alsof ik nooit anders gedaan had liep ik tussen de paarden rond. Wat was het magisch om mijn inzichten en gevoelens bekrachtigd te zien door paard Gioya.
Een mooie combi; de rust, warmte en kennis van Jolanda met de oerkracht van de paarden.
Gioya heeft mij laten voelen dat ik goed ben zoals ik ben. Nu al. Stiekem dacht ik toch nog steeds dat ik daar eerst beter voor moest zijn en op zijn minst een flinke carrière voor moest hebben. Maar ik hoef daar dus lekker helemaal niks meer voor te doen! :-) Thanks Jolanda en Gioya!

Dus, moraal van dit verhaal: Ik wil terug!


Links:
Filmpje over coaching met behulp van paarden. Overigens niet bij Equizenz
Natuurgeneeskundig therapeut Jolanda Kleiss  
Activiteitenstal Equizenz te Uden 
Bed&Breakfast de Brabantse Hoeve te Volkel


Koffie en een prachtige tuin bij de Brabantse Hoeve
2 opmerkingen:

  1. Cindy, Wat goed zeg, alsof je vaker op een paard hebt gezeten.
    Een vriendin geeft coaching met ezels, is echt heel bijzonder om
    te zien laat staan dat je dit kunt meemaken. Weer een mooie overwinning voor je ,ga zo door. Lieve groet van Tante Mieke en Oom Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cindy!!! Wat gaaf. Wat je gedaan hebt, kunnen doen, en mooie ervaring met paarden en coaching. En, lekker suf dat ik ben ;-), je verhaal ontroerde me. Raakte me dus. En oaarden, ik heb er wel wat mee en toevallig laatst vertelde iemand me ook over paardencoaching! Fijn dat je zo'n mooie stap hebt mogen en kunnen zetten. Ik vind je ook goed zoals je bent, erg leuk zelfs :). Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen