woensdag 22 januari 2014

Kinesiologie

Merel Slotboom, Bergschenhoek 
Al sinds april komt Merel, mijn kinesioloog, zo'n 1 x per maand naar me toe. Maar wat doet nu eigenlijk een kinesioloog? Laten we het google eens vragen.

'Kinesiologie brengt lichaam, energie en geest in balans. Het is een therapeutische manier van werken waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten. Hierdoor worden onbalansen in het lichaam zichtbaar gemaakt. Nu kan worden geconstateerd waar, waarom én wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt. Hier ligt veelal de oorzaak van de klachten. Deze kunnen fysiek en/of emotioneel van aard zijn. Hierna wordt uitgezocht op welke manier de balans op een effectieve manier kan worden hersteld of verbeterd.'

Wat ik zo prettig vind is dat het veelomvattend is. We hebben het heel concreet over de pijn in mijn benen, maar ook over psychische blokkades en onbalansen in mijn energetisch systeem.

De behandeling bestaat uit een combinatie van massage, aanraken, praten. Uit tips over voeding, supplementen en oefeningen.
Zij heeft mij doen inzien waar ik mee bezig was: "Waar is Cindy gebleven?"
Omdat ik vond dat ik toch al zo weinig te geven had, gaf ik het beetje energie wat ik had weg aan anderen. Niet aan mezelf. Misschien begrijpelijk, maar niet handig.
Iedereen weet dat je in het vliegtuig eerst het zuurstofkapje bij jezelf op moet zetten, voordat je er voor een ander kan zijn. Dat was ik even kwijt.


Uiteraard kun je op haar eigen site meer informatie vinden.
Link naar: Merel Slotboom, praktijk Movimento, Bergschenhoek.

Heb je geen Facebook? Reageer dan hieronder!

Een reactie posten